Jag Thomas...


Thomas Buza

Lisa undrade vad man skriver om sig själv på en bröllopssajt och det är väl inte utan att jag också satt och funderade över det. Men, jag börjar också från början för ordningens skull. Jag har hunnit att bli 35 år och är född och uppvuxen i dalsländska Mellerud. Tidigt kom jag i kontakt med sporten pingis och den gjorde att framtiden blev väldigt sydlig så till vida att jag flyttade till Falkenberg för att gå på bordtennisgymnasium. I samband med detta började jag även spela för Halmstad Bordtennisklubb. Efter dryga åtta månader flyttade jag ytterligare en bit söderut till Halmstad. Där har jag sedan dess blivit kvar och pingisintresset och engagemanget har jag kvar.

Civilt är jag idag delägare i företaget Teknikförlaget AB. Vi sysslar med huvudsakligen med tidningsproduktion men gör även broschyrer, kundtidningar, årsredovisningar, annonser osv. Jag tillbringar största delen av tiden framför en dator och det trivs jag mycket bra med. Jag brukar säga att jag hamnade här på ett bananskal och just sådana styr ju mycket av våra liv, i alla fall mitt.

På tal om bananskal så kommer vi osökt in på den vackra kvinna som den 7 juli skall bli min hustru, nämligen fröken Lisa Holmberg. Vi träffades genom våra gemensamma vänner Lasse och Cicci och jag tycker pitchen som Cicci lämnade när hon absolut tyckte att vi skulle träffas var rakt igenom klockren. "Lisa är en skitgo tjej som har mörkt axellångt rakt hår och jättefina stora ögon. Inte helt impopulär hos killar kan jag väl inte påstå. Hon är lätt en av de omtänksammaste, roligaste och piggaste människor jag någonsin känt och månar om sina vänner och skrattar mycket och ofta."

Jag menar, what could go wrong? Jo det var ju så sant, hon skulle ju gilla mig också. Men se det gjorde hon, och hux flux två år senare skall vi gifta oss. Lisa är det bästa som hänt mig, hon lever i mina ögon upp till pitchen, hon är verkligen precis så snäll och omtänksam.

Giftermål är stort...många frågar om jag är nervös, men det är jag verkligen inte, i alla fall inte ännu. Självklart är det en del att göra, faktiskt mycket mer än jag trodde. Bara en sån sak som musiken kom jag att tänka på. Hur sätter man ihop musik till festen så att alla blir nöjda och tycker att det är "dansbart"? Mycket kan gå tokigt och kommer säkert också att göra det. Men det gör inte så mycket, för jag tycker det skall bli underbart och även fantastiskt roligt att visa för omvärlden att det nu är vi, Lisa och jag. Jag är henne evigt tacksam för att hon på balkongen i Turkiet förra sommaren helt enkelt svarade "ja".

Ok, lite om sajten som vi gjort. Den är självklart producerad på en mac och koden skrevs i texteditorn Smultron då jag gillar att knacka själv. En helg då jag var bhf (blivande-hustru-fri) så skred jag till verket och fick faktiskt ihop det mesta på en natt. Den är CSS-baserad vilket innebär att du bland annat kan dra i högerhörnet och göra fönstret så stort du önskar. Grafik och annat har jag använt Photoshop till. Självklart har jag även haft god hjälp av nätet, denna fantastiska källa av kunskap. Vi kommer kontinuerligt att försöka hinna med och uppdatera sidan med text och bilder. Har du synpunkter på sidan eller om den inte funkar bra i din webbläsare, skicka gärna ett mail. Viktigast är att jag hade roligt när jag gjorde den.
Thomas 2007-03-08

"Livet är härligt för den som har en eller annan att älska - och ett rent samvete."
Leo Tolstoy